2016 CotY Award Recipient!

matt-with-awards

.

.

We are proud to announce that

Artisans of Atlanta has been awarded

Two 2016 Coty Awards

for our project entries! 

.

We would like to Thank our Customers and our Team for making this Achievement Possible!
It is truly an Honor and Privilege to receive this award! 

 

 

 

 

.

 

 

Our first entry was a Whole House remodel in Decatur.

Project Overview

The owner bought the existing 1960s home in Decatur and saw the potential within the vacant, untouched and dilapidated red brick home.  He loves modern style and envisioned an open floorplan, lots of tall, clear glass windows, simple exterior finishes and a grand steel staircase with thick wood treads. He even participated in some of the architectural drawers of the home which helped tremendously to ensure the success of the project.  We constructed a large garage addition with storage and laundry and added a studio with ensuite that could be turned into a 4th bedroom.  He chose a stucco and siding combination for the exterior with standing seam metal roof for the garage and asphalt for the rest.  The interior is clean and open with dark strand bamboo flooring throughout and frameless kitchen cabinetry. The design included ductless electrical HVAC split systems throughout the home, tankless water heater, induction cooking and spray foam insulation.  He focused on the efficiency and longevity of the home as well as the style.  It was our pleasure to take part in creating his vision for the home of his dreams.

.

Project Pictures

After

wed_9085

wed_9011

 

To view all the before and after pictures of this project visit our Houzz.com page or our Facebook page!

 

Our Second Entry was a joint entry with the Counterpoint Group on a Residential Kitchen Remodel.

Project Overview…

The owner contracted with us to renovate their existing 1930s kitchen.  They wanted to maintain pieces of the original era while updating the design, function and efficiency of the space.  This included selective demo, new kitchen layout, opening a wall for more space, new wall of windows for more light, large arched window at the kitchen sink, all new solid wood cabinets, a combination of granite, quartzite and stainless steel countertops, a handmade tile backsplash, new wood flooring, new LED lighting and new appliances.  They were very happy with the end product and felt the space reflected their love for originality and their need for an improved space.

.

Project Pictures

After

After

To view all the before and after pictures of this project visit our Houzz.com page or our Facebook page!